Gymnastiek

Het bewegingsonderwijs

Alle kinderen van groep 1 t/m 8 krijgen minimaal één keer in de week les van onze vakdocent bewegingsonderwijs, daarnaast krijgen een aantal klassen nog één keer in de week les van hun groepsleerkracht.De lessen bewegingsonderwijs worden door onze vakdocent Matthijs van Goor op dinsdag, donderdag en vrijdag verzorgd en door Paula Rip op maandag en woensdag.

Kleding

Het sporten gebeurt in een korte broek en t-shirt en sportschoenen die geschikt zijn voor de zaal.

Plezier in het bewegen

We vinden het belangrijk dat ieder kind plezier heeft in het bewegen. Ieder kind moet op zijn of haar eigen niveau kunnen sporten en we passen de activiteiten daarom aan op het bewegingsniveau van de kinderen.

Tijdens het  bewegingsonderwijs komen de volgende activiteiten aan bod: turnen, bewegen op muziek, atletiek, spel en toestel. Gedurende het gehele jaar beoordeelt onze vakdocent de lessen en activiteiten van de kinderen. Er wordt hierbij niet alleen gekeken naar hoe goed de kinderen bewegen maar vooral ook naar de inzet van de leerlingen tijdens de les.