Gymnastiek

Het bewegingsonderwijs

De lessen bewegingsonderwijs worden door onze vakdocent Frank Wijnands op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag verzorgd. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen minimaal één keer in de week les van onze vakdocent bewegingsonderwijs, daarnaast krijgen een aantal klassen nog één keer in de week les van hun groepsleerkracht.

Kleding

Het sporten gebeurt in een korte broek en t-shirt en sportschoenen die geschikt zijn voor de zaal.

Plezier in het bewegen

Tijdens de lessen bewegingsonderwijs vinden we het belangrijk dat ieder kind plezier heeft in het bewegen in een veilige sociaal-emotionele omgeving. Ieder kind moet op zijn of haar eigen niveau kunnen sporten en we passen de activiteiten daarom aan op het bewegingsniveau van de kinderen.

Tijdens het  bewegingsonderwijs komen de volgende activiteiten aan bod: turnen, bewegen op muziek, atletiek, spel en toestel. Gedurende het gehele jaar beoordeelt onze vakdocent de lessen en activiteiten van de kinderen. Er wordt hierbij niet alleen gekeken naar hoe goed de kinderen bewegen maar vooral ook naar de inzet van de leerlingen tijdens de les.