Wennen

Voor het wennen zijn wettelijke bepalingen waar wij ons aan houden. Een kind mag als hij/ zij 3 jaar en 10 maanden oud is maximaal 10 dagdelen komen wennen. Op speciale dagen (b.v.feesten of uitstapjes) kunnen de kinderen niet wennen.
De leerkracht van uw kind neemt contact met u op om de wenafspraken te maken, dit zal ongeveer 3 maanden voor de vierde verjaardag zijn.

De eerste keer naar de basisschool is een grote stap, de ene kleuter springt graag in het diepe, de ander heeft wat meer moeite met het afscheid. U kunt de eerste keer met een gerust hart wat langer in de klas bij uw kind blijven als u dat wilt.

Als u weggaat, zeg dat dan duidelijk tegen uw kind en de leerkracht, vooral als uw kind de neiging heeft u achterna te lopen. Mocht u of uw kind moeite hebben met afscheid nemen bespreekt u dan met de leerkracht wat het beste is in het geval van uw kind.

Maakt u zich zorgen over hoe het met uw kind gaat als hij of zij nog erg moet wennen? Belt u dan na 9.00 uur even met de school (030-2440498) en vraag of u even met de leerkracht kunt spreken. Die kan u dan vertellen wat uw kind aan het doen is en hoe het met uw kind gaat. Vaak gaat het na vijf minuten alweer een stuk beter dan bij het afscheid.

Klik hier om het wenboekje te openen.